Välkommen till Östra Distriktet (Ö)

StartAktiviteterNyheterProtokollSponsorer UtställningStyrelseUtställningarÅrspriser

Senaste nytt från Östra
Senaste inläggen
Visa inlägg från år: månad:
26/10 Sista anm SLK Jälla
2017-10-25 14:28 av Jenny Andersson-Mård

Östras styrelse vill påminna om att imorgon 26/10 kl 12:00 är sista chansen att anmäla till rasspecialen i Jälla Ridhus, Uppsala lördag den 25e november. Så skynda er att anmäla. Domare för alla tre raser är Elisabeth Spillman med reservation för domarändring om anmälningsantalet skulle bli högt. För tillfället se anmälningsantalet ut följande;
22 Svenska Lapphundar, 3 Lapska vallhundar och 30 Finska Lapphundar.

KOM IHÅG!
- Du måste vara medlem i SLK för att kunna delta.
- Halva priset från 3e hund i officiell klass (ej valpar).

För att uttnyttja 3e-hundrabatten, anmäler du 2 via SKK internetanmälan och resterande hundar via ostra@slk.nu .

Så här anmäler du via SKK internet anmälan:
Gå till https://hundar.skk.se/internetanmalan/Start.aspx
Klicka "TILL LISTA ÖVER UTSTÄLLNINGAR"
Klicka "OFFICIELLA UTSTÄLLNINGAR"
Klicka "SAMTLIGA UTSTÄLLNINGAR"
Välj ras "FINSK LAPPHUND" (eller vad du nu har, det spelar inte så stor roll)
Tryck "VÄLJ"
Tryck "VISA ENDAST SPECIALKLUBBSUTSTÄLLNINGAR"
Där ser du utställningen, välj den och följ anvisningarna.

När du anmäler en hund med 3e hundrabatt till Östras mail, får du ett bekräftelsemail med plusgironummer samt summan du ska betala för de hundar du anmält via mail till oss.

Väl mött!

Varmt välkommen önskar SLK Östras styrelse

Skrivet av Jenny Andersson-Mård
Anmälan öppen till SLK Knivsta 26 aug
2017-07-12 21:33 av Cattlin Marques

Nu går det bra att anmäla till den officiella utställningen i Knivsta den 26 aug. Anmäl via skk webbanmälan. Tänk på att du måste vara medlem i SLK. För att uynyttja rabatten från 3 hunden: Anmäler du fler än 2 hundar i officiell klass så anmäler du två via SLK webb anmälan och resten via ostra@slk.nu. Du får ett bekräftelsemail av oss med pg och summan du skall betala för resterande hundar. 

Skrivet av Cattlin Marques
Förlängd anm. tid
2017-05-15 11:37 av Cattlin Marques

Jag har så här i elfte timmen ;) pratar med lite desperata hundutställare som inte fattar hur man hittar fram till vår utställning på SKK webanmälan. Jag förstår dem, många steg är det ;) Så här kommer manualen igen.

Vi har just nu 90 anmälningar ( 57 FLH, 26 SLH och 7 LVH) . OBS! Eftersom det är flera som inte lyckats att anmäla har vi förlängt anmälningstiden 1 dygn. D v s den går ut 16 Maj kl 12:00

Här kommer instruktioner så du hittar rätt
Du anmäler vi SKK. Gör så här:
Gå till https://hundar.skk.se/internetanmalan/Start.aspx
Klicka "TILL LISTA ÖVER UTSTÄLLNINGAR"
Klicka "OFFICIELLA UTSTÄLLNINGAR"
Klicka "SAMTLIGA UTSTÄLLNINGAR"
Välj ras "FINSK LAPPHUND" (eller vad du nu har, det spelar inte så stor roll)
Tryck "VÄLJ"
Tryck "VISA ENDAST SPECIALKLUBBSUTSTÄLLNINGAR"
Där ser du utställningen, välj den och följ anvisningarna.

Skrivet av Cattlin Marques
Delegater RS
2017-03-24 11:45 av Cattlin Marques

Vi har fått tillåtelse av SKK / FK att utse RS delegater på vårt årsmöte istället för att styrelsen utser dem. Så på vårt årsmöte kommer vi utse RS delegater och styrelsens förslag är att lägga distriktet vilande tills RS den 27-28 Maj tar de nya stadgarna då distrikten upphör att finnas. Vill du vara delegat men inte kan vara med på årsmötet så vill vi att DU mailar ditt namn till oss innan årsmötet som är nu på lördag den 25:e mars. Vi kommer  på årsmötet rösta igenom en ordinarie och reservlista med delegater.

Skrivet av Cattlin Marques
Replika: Om distriktens F... och Ryktesspridning
2016-10-06 11:14 av Cattlin Marques

Vill tillägga att den information vi har vidareförmedlat är den information vi kunnat läsa oss till i protokoll och blivit informerade med genom samtal med CS representanter, ordförande möte och utskick från CS till oss distrikt. Är det så att spelreglerna har förändrats så är det inget som vi distrikt har blivit informerade om. Bland annat har vi och flera distrikt med oss inte bokat några domare eller platser till nästa års utställning eftersom den information vi fått är att distriktens verksamhet skall upphöra.

SLK Östras styrelse

Skrivet av Cattlin Marques
SLK östras framtid
2016-09-01 10:38 av Cattlin Marques

Det har varit lite tyst från oss i distriktet mycket beror det på att strax efter riksstämman blev det klart att svenska kennelklubben har bestämt att SLK ska omorganiseras. Lite kort innebär det att det kommer bli extra RS under hösten där beslut om omorganisationen ska tas. Omorganisationen kommer innebära att distrikten försvinner och rasklubbar för resp. ras ska bildas under specialklubben. Så från och med oktober så kommer med största sannolikhet inte distrikten finnas kvar. Vi har jobbat lite som i vakum efter detta besked, luften gick ur oss. Det känns jättetråkigt. Så därför kommer t ex inte Genrepet arrangerad 1 advent. Sista aktiviteten vi gör som östra blir vår utställning i Norrtälje. Ett annat scenarie om skk inte tycker SLK följer SKk's direktiv är att Skk tar och lägger ner klubben och tar över rasansvaret för alla tre raser. Hur det går i den frågan vet vi i början av september. 

Skrivet av Cattlin Marques
Anmälan till Östras utställning
2016-04-24 16:39 av Cattlin Marques

Vi jobbar på att få igång SKK webbanmälan till östras utställning. Det var inte en helt lätt uppgift när vi som brukar sköta det inte har kompatibla operativsystem. Men ha tålamod så ordnar vi det. 

Skrivet av Cattlin Marques
Anmäl
2016-04-10 22:44 av Cattlin Marques

Anmäl till östras utställning genom denna länk /http://lappis.nu/anmalan/

Skrivet av Cattlin Marques
Årsmöte nästa helg
2016-03-05 16:03 av Cattlin Marques

Jag tycker det är så roligt att vi nu med hjälp av Er medlemmar har igång träffar runt om i vårt stora distrikt löpande under året. Det är precis så ett levande distrikt skall fungera. Distriktet är ju inte distriktsstyrelsen utan distriktet är oss alla medlemmar smiley Lapphundklubben ska vara en klubb där vi alla möts under positiva former runt vårt stora intresse för lapphundar.

Nästa söndag är det dags för distriktsårsmöte. Det blir på samma plats som förra året nämligen i Arninge i en inomhus träningshall för hundar. Vi startar med årsmöte kl. 11:00 och prisutdelning till alla årets hundar. Rosetter kommer finnas till 1-3. Efter så äter vi gemensamt soppa och så blir det agilityträning på schemat. Välkomna smiley Vägbeskrivning hittar ni här

Skrivet av Cattlin Marques
Februari 2016
2016-02-10 19:32 av Cattlin Marques

2016 års medlemsår i SLK Östra är i full gång.

Än så länge har det varit promenader i Östergötland och på Gotland, men det arrangeras träffar på olika platser i vårt distrikt löpande under året. Vi tar gärna mot hjälp att arrangera träffar från Er medlemmar. Hör av dig så berättar vi mer :)

Nu närmast är det dags för uppfödarträff på Blå Vingen i Knivsta. Vi träffas den 20 februari kl. 11:00 och startar med lite fika och genomgång om hur man använder SKK hunddata och avelsdata. Sedan diskuterar vi vilken verksamhet ni uppfödare skulle vilja ha i östra. Det blir även tid att diskutera ras för ras för den som vill. Vi har gjort i ordning lite diskussionsunderlag för detta. Vägbeskrivning hittar ni i annonsen för träffen på SLK hemsida.

Årsmöte blir den 13 Mars kl. 11:00. Vi startar med årsmöte, prisutdelning av årspriser och bjuder sedan på liten sopplunch och avslutar med hundträning. Denna gång så kör vi agility för hela slanten. Först lite allmän träning och sedan bygger vi bana för dem som vill testa på det. VÄLKOMNA! Plats Arninge/Täby. Vägbeskrivning hittar ni i annonsen för mötet på SLK hemsida.

Vi har även bokat ett BPH ( en typ av mentaltest) nu under våren, närmare bestämt 15 Maj. Det kommer finnas 10 platser. Mer information kommer komma upp på hemsidan inom kort. 

Och så glömmer ni väll inte bort att vi arrangerar utställning i Österbybruk. Samma helg som Uppsala läns kennelklubb arrangerar på samma plats. D v s chans för 2 cert på samma helg för den som känner sig peppad att ställa ut två dagar i rad. Vi behöver funktionärer till vår utställning. det kan vara sådant som att hålla koll på prisbordet eller sköta grillen och försäljningen. Hojta till om du är sugen att hjälpa till att göra dagen så bra som möjligt. 

Det är tidigt ännu, men vi är också i startgroparna att arrangera en liten fjällweekend med vandring och hundträning. Blir under sensommaren/tidig höst. Där framåt hösten så blir det även Lapphunds DM och naturligtvis vår höstutställning som i år arrangeras i Norrtälje och ligger som en dubbel med utställning på Åland. Vi hoppas även att få möjlighet att boka ytterligare ett BPH under hösten. 

Det kommer med all säkerhet tillkomma lite aktiviteter under året, speciellt eftersom ni snart kommer få möjlighet att svara på en enkät som bland annat handlar om önskad verksamhet. 

 

Hoppas att vi syns på våra aktiviteter under året :)

Med vänliga hälsningar 

Cattlin Marques/Ordf. SLK Östra

Skrivet av Cattlin Marques
Dela med andra på Facebook
 
Senaste uppdaterad 2010-08-29 23:14 av Raiker.   
Sidvisningar: 13537.