Björkvallens kennel
Finsk Lapphund
Om kenneln - Hundar - Valpar - Kontaktuppgifter


Elsa ovan.Liten kennel i hemmiljö. Målet är att ta någon kull emellanåt.

Vi har tre stycken hundar, två finska lapphundar och en lapsk vallhund.

Elsa (Stonefly´s Hilja), vår första finska lapphund fick en liten kull sommaren 2009. 3 st tikar.

När valparna var små så kunde jag inte låta bli att ansöka om kennelnamn och det blev Björkvallens kennel.

Mitt största intresse när det gäller hundarna är att träna och tävla i bl a lydnad.

Elsa har LP1 och är startad i Lydnadsklass 2 och har ett 2a pris.

Hon har även tränat agility men det är inte en gren hon tycker om mest. Startat på en agilitytävling där hon diskade sig då hon sprang uppe på långhoppet istället för att hoppa över det.

Under 2010 så har Elsa och jag tävlat i Rallylydnad (inoff) och fått godkänt resultat 3 gånger och med det uppflyttade till Fortsättningsklass.

Elsa är numera en glad pensionär! :-)

Tea (Illerströmmens Skata), vår lapska, är uppflyttad till Lydnadsklass 3. Hon har LP1 och ett 1a pris Lydnadsklass 2 och flera 2a pris.

Vi har gått agiltikurser och hon är startad en gång sommaren 2010, hon var riktigt snabb och tyckte det var jätteroligt så det kommer vi göra om.

Tea och jag har också tävlat i Rallydnad och har två godkända resultat, officiella tävlingar. Startat appellspår, lite otränade så det gick inte hela vägen denna gången. Snart väntar en kurs i K9 Nosevork, ska bli riktigt spännande.

Vår andra finska lapphund är Samejäntans Vintra. Hon är barnbarn till Elsa och dotter till Björkvallens Java från vår första kull. Hon har hunnit bli tre år och hon är en så länge inte tävlad i någon gren men lite tränad i lydnad, rallylydnad och spår. Hon verkar ha en riktigt bra spårnäsa och även en mästare på att hoppa. Hon är väldigt vacker med sin färg och fantastiska päls. Hon blir förhoppningsvis mamma under hösten 2014!Lyckas tyvärr inte få in någon bild på henne här nu så gå in på hemsidan för att kika lite närmare på henne! Jag har också startat en grupp på Facebook, Björkvallens kennel, där det är tänkt att hundar från kenneln ska synas på bilder så mycket som det går!

Välkommen in och titta på hemsidan!

Björkvallens Mocha, så söt!
Dela med andra på Facebook